Junior R&D-kemist till RenFuel

biodrivmedel

Tänk att få arbeta på det enda företaget i världen som kan göra bio-olja av skogens lignin. Det har nu öppnats upp en möjlighet för dig som vill arbeta i en nytänkande miljö där du får vara med i arbetet mot att ersätta ändliga fossila drivmedel med hållbara drivmedel. Här erbjuds du en roll där du får mycket frihet under ansvar. Missa inte chansen, ansök redan idag.  Ansök direkt hos Academic Work här.

 

Om tjänsten

Academic Work söker för RenFuels räkning en Junior R&D-kemist till deras teknikteam för att stärka upp kunskapen inom organisk kemi. I rollen kommer du, tillsammans med teknikteamet, arbeta för att realisera fullskaliga anläggningar för produktion av LIGNOL®. Teamet består idag av 7 personer och gruppen beskrivs som driven, öppen och välkomnande. Förutom möjligheten till att vara med och påverka morgondagens drivmedel kommer vår kund erbjuda ett utvecklande arbete där du kommer vara med och driva projekt framåt. Du kommer rapportera ditt arbete direkt till CTO.

Rollen är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos RenFuel. Uppdraget kommer att vara på heltid och förväntas pågå minst 12 månader framåt. Det finns mycket goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I rollen som junior R&D-kemist kommer du, tillsammans med teknikteamet, hantera processrelaterade problem genom att noggrant utföra laborativt arbete och/eller litteraturstudier för att analysera och kommunicera resultaten i form av tydliga kortfattade rapporter och/eller diskussioner. Det innebär bland annat uppgifter som att:

 • Driva och ansvara för ålagda projekt inom teknikteamet
 • Utforska och optimera olika processteg för att undersöka hur dessa påverkar egenskaper hos intermediat och produkter
 • Delta i möten med teknikkonsulter och hantera kemirelaterade frågor med dessa och teknikleverantörer

Vi söker dig som

 • Har en akademisk utbildning inom kemiområdet
 • Har kunskaper inom organisk kemi (både laborativa metoder och teoretisk kunskap)
 • Har laborativ erfarenhet sedan tidigare, exempelvis från exjobb eller tidigare arbete
 • Är mycket bekväm med svenska och engelska i både tal och skrift
 • Är mycket bekväm med Office-paketet

Det är meriterande om du

 • Har en master inom kemiområdet

Som person är du drivande, självständig och flexibel. Du har en bra initiativförmåga och kan arbeta prestigelöst med dina kollegor. Viktigt är även en mycket god samarbetsförmåga och att kunna hantera flera arbetsuppgifter samtidigt. Då arbetet innebär mycket kontakt med kollegor är det även viktigt med en god kommunikativ förmåga.

Övrig information

 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, kontorstider
 • Placering: Fyrislund, Uppsala
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och RenFuels önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

RenFuel är det enda företaget i världen som kan göra bio-olja av skogens lignin. Vi är ett svenskt innovationsföretag inom bioenergi med dedikerade forskare, medarbetare och ägare som med ett gediget kunnande om skogsindustri och grön kemi drivs av tanken att ersätta ändliga fossila drivmedel med hållbar bio-bensin och bio-diesel och fossil plast med biobaserade plaster.

RenFuel är en avknoppning från en forskningsgrupp vid Uppsala Universitet med spetsteknologi inom läkemedelstillverkning och bioteknik med kunskap om grön kemi och biomassa från skogsindustrin. RenFuel har tagit patent på en världsunik katalytisk process som energisnålt omvandlar lignin från biprodukter i skogsindustrin till förnybar ligninolja – LIGNOL®.