Utvecklingsingenjör till RenFuel

Utvecklingsingenjör processutveckling och industrialisering till RenFuel i Uppsala.

 

Tänk att få arbeta på det enda företaget i världen som kan göra bio-olja och biomaterial av skogens lignin. Det har nu öppnats upp en möjlighet för dig som vill arbeta i en nytänkande miljö där du får vara med i arbetet mot att ersätta ändliga fossila råvaror med hållbara material. Här erbjuds du en roll där du får mycket frihet under ansvar. Missa inte chansen, ansök redan idag.

 

Om tjänsten

RenFuel är ett företag med platt organisation, korta beslutsvägar och prestigelös atmosfär. Här erbjuds du en spännande tjänst med frihet under ansvar och möjlighet att växa tillsammans med företaget i en dynamisk kultur. Arbetet kräver god och bred teknisk kompetens och en förmåga och vilja att omsätta kompetensen i praktisk utveckling med stort fokus och högt tempo.

RenFuel söker nu en utvecklingsingenjör med fokus på processutveckling och industrialisering till vårt teknikteam inom material för att arbeta för att vidareutveckla och industrialisera sin tillverkningsprocess för för produktion av företagets materialinnovationer: LIGNISOL® och LIGNISET®. Du kommer att ha en nyckelroll i att realisera vår teknologi från konceptfas till en kommersiell produkt.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innefattar processutveckling för produktion av ligninbaserade material på pilotskala, ansvar för processdesign och validering, kontakt med leverantörer av utrustning. Vidare är uppgiften inom rollen att utvärdera regelverk, krav och lokalisering för storskalig produktion. Du kommer inom tjänsten att driva och delta i utvecklingsprojekt både internt och genom externa samarbetsprojekt med avseende på design av produktionsprocesser för ligninbaserade material, samt optimering och förbättringar av befintliga processer.

Vem är du?

Vi tror att du med fördel skall ha en teknisk utbildningsbakgrund inom kemi/kemiteknik/maskinteknik/materialvetenskap eller dylikt. Vi tror att du just nu befinner dig inom startup-världen, på ett tekniskt konsultbolag alternativt inom papper- gummi- eller plastindustrin. Du är fokuserad, analytisk och drivande och har några års erfarenhet av industriell utveckling av tillverkningsprocesser och produktionsutveckling av exempelvis bioplaster, tekniker för biomassa, gummi, plast, eller liknande. Du har erfarenhet av att arbeta i en projektdriven organisation.

Vi söker dig som

 • Har en akademisk examen inom kemi/kemiteknik/maskinteknik/materialvetenskap eller liknande utbildning.
 • Har erfarenhet av och trivs med att arbeta inom startupvärlden i en projektdriven organisation.
 • Har god förståelse för kemi och fysikaliska processer, gärna inom organisk kemi eller polymerkemi.
 • Vill och har flerårig erfarenhet av att jobba hands-on i en laborativ miljö inom R&D och processutveckling.
 • Har ett starkt personligt driv, och viljan att ta egna initiativ.
 • Har utmärkt kommunikation och samarbetsförmåga och du arbetar bra både i team och självständigt.
 • Är flexibel och kreativ med god förmåga att driva flera aktiviteter samtidigt.

Det är meriterande om du:

 • Har några års erfarenhet av industriell utveckling av tillverkningsprocesser och produktionsutveckling av exempelvis bioplaster, tekniker för biomassa, gummi, plast, eller annan processindustri.

Du ska ha förmåga att analysera och kommunicera resultat, lyssna och diskutera kring dessa, föreslå nästa steg i arbetsprocessen och se en fokuserad väg framåt mot givna mål. Som person är du samarbetsvillig, öppen och prestigelös i din kontakt med kollegor, kunder och leverantörer. Du är målinriktad, har god problemlösningsförmåga och ditt arbete präglas av driv, effektivitet och kvalité. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrig information

 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, kontorstider
 • Placering: Fyrislund, Uppsala

Ansökan innehållande CV och personligt brev samt eventuella frågor kring tjänsten skickas till Clara Pierrou, ansvarig för affärsområdet material på RenFuel: clara.pierrou@renfuel.se

Information om företaget

RenFuel är det enda företaget i världen som kan göra bio-olja av skogens lignin. Vi är ett svenskt innovationsföretag inom bioenergi med dedikerade forskare, medarbetare och ägare som med ett gediget kunnande om skogsindustri och grön kemi drivs av tanken att ersätta ändliga fossila drivmedel med hållbar bio-bensin och bio-diesel och fossil plast med biobaserade plaster.

RenFuel är en avknoppning från en forskningsgrupp vid Uppsala Universitet med spetsteknologi inom läkemedelstillverkning och bioteknik med kunskap om grön kemi och biomassa från skogsindustrin. RenFuel har tagit patent på en världsunik katalytisk process som energisnålt omvandlar lignin från biprodukter i skogsindustrin till förnybar ligninolja – LIGNOL®.